İlan detaylarını görmek ve iş başvurusu yapmak için sisteme giriş yapınız.
| İş Tanımı |
| |
|
Bu pozisyon "sadece bilgisayar başında CAM yapan" bir rol değildir. Ekip arkadaşımızın bizzat sahada aşağıdaki süreçleri uçtan uca yürütmesi beklenmektedir:
? Makine Parkuru Yönetimi: 2 adet Dik İşleme Merkezi, 1 adet Köprülü İşleme Merkezi, 1 adet Üniversal Torna ve 1 adet Yüzey Taşlama tezgahının aktif olarak kullanılması.
? CAM ve Programlama: Kendisine verilen teknik resimlere göre ESPRIT CAM (veya benzeri) yazılımlar üzerinden takım yollarının ve programın bizzat oluşturulması.
? Köprülü Tezgah ve 90 Derece Kafa: Büyük ve ağır (3 metreye kadar) parçaların tezgaha bağlanması, komparatör ile doğrultulması; ayrıca tezgahta bulunan her 5 derecede bir otomatik dönen ve ATC ile alınan 90 derece açılı kafanın CAM üzerinden programlanıp aktif kullanılması.
? Kesici Takım ve Ölçüm: Malzemeye uygun (Alüminyum, çelik vb.) kesici takım, devir ve ilerleme seçimlerinin bağımsız yapılması; kısa/uzun/derinlik kumpası, mikrometre, komparatör, mihengir ve takım sıfırlama aletlerinin (Z ekseni) hassas toleranslarla kullanılması. Bara çekme, rayba ve rijit kılavuz operasyonlarının yürütülmesi.
? 3D Yazıcı (FDM) Süreçleri: Atölyemizde bulunan Bambu Lab X1E ve Creality K2 Pro Combo 3D yazıcıların operasyonları, dilimleme (slicing) süreçleri, filament takibi ve günlük bakımlarının (nozzle temizliği, tabla kalibrasyonu vb.) yürütülmesi.
? Bakım ve 5S Düzeni: Tezgahların rutin bakımlarının (bor yağı, kızak yağı takibi, talaş temizliği) ve atölye/çekmece düzeninin sağlanması.
|
| |
| Nitelik ve Beceriler |
| |
|
1-Endüstri Meslek Lisesi / MYO ilgili bölümlerinden mezun veya MYK (NC/CNC Seviye 3) Ustalık Belgesi sahibi.
2- CNC Dik İşlem ve özellikle Köprülü İşleme Merkezi kullanımında en az 10 yıl tecrübeli.
3- Mitsubishi (M70, M800) ve Fanuc (21i-MB) kontrol ünitelerini aktif olarak kullanabilen.
4-Teknik resim okuma ve Geometrik Ölçülendirme/Toleranslama (GD&T) bilgisi yüksek.
5- Tercihen Tavan Vinci (Köprü Vinç) kullanma tecrübesi ve belgesi (kaldırma/sapanlama) olan.
6-İş güvenliği kurallarını benimsemiş, alet/takım düzeni konusunda titiz ve takım çalışmasına yatkın.
Üretimimiz 7/24 seri imalat mantığıyla ilerlememektedir. Talaşlı imalat yoğunluğunun azaldığı veya tezgahların beklemede olduğu dönemlerde boş durmak yerine; kalıphane/tesviye işlerine destek vermek, montaj ekibine yardımcı olmak ve takımın aktif bir parçası olmak kurum kültürümüzün vazgeçilmezidir.
|
| |
| Meslek Bilgileri |
|
CNC Freze Tezgahı Operatörü
|
3 Yıl
 
5
|
|
| Öğrenim ve Kişisel Bilgiler |
| En Az Öğrenim Seviyesi |
: |
Ortaöğretim (Lise ve Dengi)
|
| En Fazla Öğrenim Seviyesi |
: |
Lisans
|
|
|
|
|