· Kalite Kontrol Sisteminde, Ürün Kalite ve Proses Kalite Süreçlerinde ortaya çıkan uygunsuzlukları denetleyerek tespit eder ve genel Müdüre raporlar. Uygunsuz durumların ortadan kaldırılmasını takip eder.
· Kalite Kontrol sürecinin etkinliğini artırmak için gerekli olan faaliyetleri tespit eder ve Genel Müdüre raporlar. Alınacak aksiyonları belirler ve takip eder.
· Kalite Yönetim Sisteminin performansını ve iyileştirme ihtiyaçlarını tespit eder Genel Müdüre raporlar ve takibini yapar.
· Kalite organizasyon yapısını, yetki ve sorumlulukları inceleyerek, organizasyonda yapılacak olan değişiklik ihtiyaçlarını Genel Müdüre raporlar ve takibini yapar.
· Kalibrasyon sistemi için gerekli olan ihtiyaçları tespit eder ve Genel Müdüre raporlayarak iyileştirme aksiyonlarını takip eder.
· Sistem Kalite, Ürün Kalite, Proses Kalite, Müşteri Kalite ve Tedarikçi Kalite süreçlerini denetlemek, raporlamak ve alınacak aksiyonları takip etmek.
· Ölçüm ve Kalite kontrol kayıtlarını kontrol eder ve uygun olmayan durumları Genel Müdüre raporlar. Alınan Aksiyonları takip eder.
· Kalite Kontrol Bölgelerinde yerleşim, tanımlama ve kontrol iş akışlarında gerekli olan iyileştirmeleri tespit eder ve Üst Yönetime raporlar. Gerekli olan aksiyonların yerine getirilip getirilmediğini takip eder.
· Kalite Yönetim Sistemi gereği oluşturulmuş standart şartlarına uygunluğu denetler, Sistemde gördüğü eksikleri Üst Yönetime rapor eder.
· Müşteri şikayeti sayısının, Iskarta oranının ve PPM oranının azaltılması için alınacak aksiyonları takip eder ve sonucu Genel Müdüre raporlar.
· Kalite Yönetim Sistemi iç denetimlerinin, Proses denetimlerinin ve mamul denetimlerinin daha etkin yapılması için gerekli olan aksiyonları belirler ve Genel Müdüre raporlar ve takibini yapar.
· APQP, PPAP ve Kontrol Planı süreçlerinin etkin olarak sürdürülmesi için gereken aksiyonları belirler ve Genel Müdüre raporlar. Alınacak aksiyonları takip eder.
· ERP Kalite Modülünün devreye alınması çalışmalarını takip etmek.