- Ürünlerin hijyenik bir ortamda bulunmasını sağlamak.
- Ürün ve etiket fiyatlarını düzenli olarak kontrol etmek.
- Ürünlerin stok takibini gerçekleştirmek.
- Hizmet reyonunu devamlı kontrol ederek bozulmaya müsait veya bozulmuş ürünleri ayrıştırmak.
- Buzhaneyi, sütlük kısmını ve hizmet reyonunu her zaman temiz tutmak.
- Ürünlerin SKT kontrolünü ve hijyen kalite kontrollerini yapmak.
kasap /Şarküteri/manav/reyon görevlisinin görevlerinin yanı sıra üstlenmesi gereken birtakım sorumluluklar da bulunur.
- Daima güler yüzle hizmet vermeye çalışmak.
- Esnek, yoğun ve hareketli çalışma temposuna ayak uydurabilmek.
- Hijyene dikkat edilmesi açısından başa bir bone takılması ve ellerde ise eldiven bulunması gerekir. Bunun yanı sıra şarküteri görevlisinin kendisini tanıtan bir yaka kartı taşıması da beklenir.
- Şarküteri personeli, ürünleri kesmek için kullandığı makineleri de düzenli olarak kontrol edebilmeli ve temizliğini sağlamalıdır.
- Sunulan ürünün iyi tanınması ve tanıtılması gerekir. Örneğin; müşteri, peynir çeşitleri ile ilgili bilgi almak istediğinde şarküteri görevlisinden en açıklayıcı şekilde peynir çeşitleri hakkında bilgi sunabilmesi beklenir.
kasap/şarküteri/reyon/manav hizmet reyonları
Manav, yaş sebze ve meyvelerin satışının yapıldığı iş yerlerinde yönetimi üstlenen, meyve ve sebzelerin temini ile ilgilenen ve satış işlemini gerçekleştiren kişi olarak tanımlanır. Manav nedir sorusuna şöyle yanıt verilebilir; yaş sebze ve meyvelerin üreticiden tüketiciye ulaşmasını sağlayan bir meslek grubudur.
Perakende kasaplar, mağazalardaki müşterilere satmak üzere et, balık ve kümes hayvanlarını hazırlar. Bazı kasaplar süpermarketlerde, bazıları ise kasap dükkanlarında çalışır. Birçok kasap kendi dükkanına sahiptir ve yardımcı eleman çalıştırır.
Reyon elemanı, marketlerde ve mağazalarda reyondaki malların yerleştirilmesini ve düzenlenmesini sağlayan kişidir. Reyon görevlisi ürünlerin depodan çıkarıldıkları andan raflara yerleştirildikleri ana kadar geçen sürede görev alır. Rafları sınıflandırır ve sınıflara uygun malzemeleri yerleştirir.
Şarküteri görevlisi, şarküteri ürünlerinin hazırlanmasını ve satışa uygun hâle getirilmesini sağlayan personeldir. Şarküteri ürünleri; peynir, zeytin, salam ve sosis gibi çeşitli işlenmiş et ürünleri ile günlük olarak hazırlanan yiyecekleri içerir.