Tamam
İşgücü İstemi
İlan detaylarını görmek ve iş başvurusu yapmak için sisteme giriş yapınız.

İş Tanımı
 
  • Günlük yemek listesine uygun şekilde yemeklik malzemeleri mutfağa getirmek,
  • Yemeklik malzemelerin temizlenmesi, soyulması, ayıklanması, doğranması vb. işlemleri yapmak,
  • Sıcak ve soğuk yemek çeşitlerinin pişirilmesinde aşçıya yardımcı olmak,
  • Kahvaltılık malzemelerini servise hazırlamak,
  • Üretim esnasında ve sonrasında kullanılan araç-gereçler ile malzeme ve donanımların temizliğini yapmak,
  • Üretim yapılan mutfak ve sunumu yapılan yemekhanenin temizliğini yapmak,
  • Gelen gıda ürünlerini, sarf malzemeleri depoya taşımak,
  • Aşçının vermiş olduğu diğer görevleri yapmak,
  • Aşçı bulunmadığı zaman onun görevlerini yapmak,
  • Öğrenciler ile ilişkilerinde seviyeli ve samimi olmak,
 
Nitelik ve Beceriler
 
  • Aşçı Yardımcısı sertifikasına sahip olmak,
  • En az 2 yıl alanıyla alakalı iş tecrübesine sahip olmak,
  • Malzeme ve kullanılması gereken mutfak gereçleri konusunda yeterli bilgiye sahip olmak,
  • Hijyen kurallarına dikkat etmek,
  • Temizliğe ve titizliğe özen göstermek,
 
Meslek Bilgileri
Meslek Deneyim
Aşçı Yardımcısı  
Öğrenim ve Kişisel Bilgiler
Öğrenim
En Az Öğrenim Seviyesi : Okur Yazar
En Fazla Öğrenim Seviyesi : Ortaöğretim (Lise ve Dengi)

Türkiye İş Kurumu © 2025