×
Tamam
Kurs/Program Başvuru
Başvuru yapmak için bireysel üye olarak giriş yapmanız gerekmektedir. Bireysel üye değilseniz; önce üye olma adımlarını takip ederek İŞKUR Portal Sistemine kayıt olmalısınız.
Geçerli Bir Mesleğiniz Olsun İster Misiniz?
Mesleği olmayanlara meslek edindirme, mevcut mesleğinde iş bulamayanlara yeni bir meslek öğretme amacıyla mesleki eğitim kursları düzenlenmektedir.
Mesleki yeterlilik belgesi verilebilen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere MYK Belgesi, verilemeyen mesleklerde kursa katılan kursiyerlere İŞKUR, Milli Eğitim Bakanlığı veya Üniversite onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilmektedir.
Kurslara katılan işsizlerden hiçbir ücret alınmamakta; kursiyerlerin zaruri giderlerini karşılamak üzere her fiili eğitim günü için ödeme yapılmaktadır.
Ayrıca eğitim süresince İş Kazası ve Meslek Hastalığı Sigorta Primleri ile Genel Sağlık Sigortası Prim Giderleri İŞKUR tarafından ödenmektedir.
Program Bilgileri
Kurs No:
1046083
İl / İlçe:
ADANA / ALADAĞ
Meslek:
Halı Onarıcı (Elle veya Basit Makinelerde)
Eğitim Bilgileri
Başlangıç Tarihi:
1.07.2021
Bitiş Tarihi:
15.09.2021
Son Başvuru Tarihi:
24.06.2021
Toplam Gün:
48
Toplam Saat:
384
Ders Saatleri:
1. grup: 09:00 - 16:10
Eğitim Günleri:
PAZARTESI-SALI-CARSAMBA-PERSEMBE-CUMA
Amaç
kursiyer seçmeleri 24 haziran 2021 tarihinde saat 11:30 da aladağ halk eğitim merkezinde yapılacaktır.
Yüklenici Bilgileri
Mülakat Bilgileri
Başvurunuzu tamamlandıktan sonra mülakat tarihi-saati-adresi konularında sms ve/veya e-posta ile bilgilendirileceksiniz.
Yaş Sınırları - Cinsiyet
Alt Yaş Sınırı:
18
Üst Yaş Sınırı:
64
Cinsiyet:
Kadın
Öğrenim Durumu:
Okur Yazar - Lisans
Aktif İşgücü Programları
Aktif İşgücü Programları
İŞKUR’un düzenlediği “Aktif İşgücü Programları”; Mesleki Eğitim Kursları, İşbaşı Eğitim Programları, Girişimcilik Eğitim Programları, Toplum Yararına Programlar(TYP) ve Çalışanların Mesleki Eğitimi olarak farklı başlıklar altında yürütülmektedir.
Detaylı bilgi için;
http://www.iskur.gov.tr adresinden “İş arayan” başlığı altında “Aktif İşgücü Programları” –“”Mesleki Eğitim Kursları ”ekranındaki “Mesleki Eğitim Kursu Arama” linkin i seçiniz.
Mesleki Eğitim Kursları
Mesleki Eğitim Kursları
Kursa katılabilmek için İŞKUR’a kayıt olmalısınız.
Bu kurs için belirlenen Katılım Şartlarını taşıdığınızdan emin olunuz.
Program başlangıcı itibariyle SSK, BAĞ-KUR veya Emekli Sandığı’na bağlı olarak çalışıyorsanız kursa katılamazsınız.
Kursa devam zorunludur. Ancak, Kurumun kabul edebileceği mazeretiniz olursa kurs süresinin 1/10’unu aşmamak üzere mazeret izni ve en fazla 5 günlük sağlık izni kullanabilirsiniz. Bu sürenin aşımı halinde, kursla ilişiğiniz kesilir.
Durumları kursu takibe elverişli olmadığı için ilişiği kesilenler, devam ederken kursun iptal edilmesinden dolayı mezun olamayanlar ile hastalık hali, askerlik, tutukluluk, hamilelik/doğum, işe giriş ve kursa devamı engelleyebilecek ikametgah değişikliği, doğal afetler, eğitim esnasındaki iş kazası nedenleri dışında mazeretsiz olarak kurstan ayrılan kursiyerler 24 ay geçmeden herhangi bir kurs veya programdan yararlandırılmaz.
Devam ettiğiniz her bir kurs günü için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 40,00 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 30,00 TL, sanayi sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 50,00 TL, geleneksel meslekler kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 40 TL ve hükümlüler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 20,00 TL hak edersiniz. Devam etmediğiniz günler için ödeme yapılmaz. Ödemeler açılacak banka hesabınıza aylık olarak yatırılır.
İşsizlik sigortasından yararlanmaktaysanız kursa katılmanız halinde işsizlik sigortası ödemeniz kesilmez. (Hak ettiğiniz kadar işsizlik ödeneğini ve kursa katıldığınız her gün için istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 40,00 TL, istihdam garantisiz mesleki eğitim kurslarında 30,00 TL, sanayi sektöründeki istihdam garantili mesleki eğitim kurslarında 50,00 TL, geleneksel meslekler kapsamında düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 40 TL ve hükümlüler için düzenlenen mesleki eğitim kurslarında 20,00 TL almaya devam edersiniz.)
Kursa başlamadan önce kuralları bildiğinize ve kurallara uyacağınıza dair “Taahhütname” imzalamanız gerekmektedir.
Doğru mesleği seçtiğinizden emin olunuz!
Kursa katılmanız halinde; aynı meslekte hiçbir zaman, farklı meslekte ise 6 ay geçmeden hiçbir şekilde başka bir kursa katılamazsınız.
Kurslardan mezun olan kişiler aynı meslekte olmak kaydıyla İşbaşı Eğitim Programlarına devam edebilirler. Bu durumda, Kurs ve İşbaşı Eğitim (staj) Programlarının toplam süresi fiili olarak yüz altmış günü geçemez.İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
İşsizlik Sigortasından yararlanmaktayken geçerli bir gerekçe sunmadan katıldığınız kursu bırakmanız halinde bu tarihten itibaren işsizlik ödeneğiniz kesilir.
Program süresi boyunca “iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası priminiz” İŞKUR tarafından karşılanır.
Kurs sonunda yapılacak olan sınavlarda başarılı olmanız halinde MYK belgesi veya MEB onaylı Kurs Bitirme Belgesi verilir.
İŞKUR İş ve Meslek Danışmanlarından Randevu alabilirsiniz
İŞKUR’un sunduğu İş ve Meslek Danışmanlığı hizmetlerinden yararlanabilmek için www.iskur.gov.tr adresinden “İş Arayan” olarak kullanıcı adınız ve şifreniz ile sisteme giriş yaptığınızda, aşağıdaki işlem basamaklarını takip ederek randevu alabilirsiniz:
Online İşlemler
İş ve Meslek Danışmanlığı
Randevu Talebinde Bulunma
Türkiye İş Kurumu © 2024