Tamam
TÜRK MESLEKLER SÖZLÜĞÜ MESLEK BİLGİLERİ
 
Meslek Bilgileri
 
Meslek Kodu : 3434.04
 
Meslek Adı : Gastronomi Uzmanı
 
 
Grup Bilgileri
 
Meslek Ana Grubu : Teknisyenler, Teknikerler Ve Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
 
Meslek Alt Ana Grubu : Hukuk, Sosyal, Kültür Ve Benzeri Alanlar İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
 
Meslek Grubu : Sanat, Kültür Ve Mutfak İle İlgili Yardımcı Profesyonel Meslek Mensupları
 
Meslek Birim Grubu : Şefler (Yiyecek Hazırlama Ve Sunum Hizmetleri)
 
Gereken Minimum Eğitim Düzeyi : Lisans
 
 
Meslek Detay Bilgileri
 
Meslek Tanımı :
Zengin Türk mutfak kültürünün geliştirilmesini, uluslararası düzeyde tanıtılmasını ve saygınlığının korunmasını sağlayan, modern ve klasik pişirme teknikleriyle yiyecek-içecek yönetimi konularında donanımlı, gıda hammaddelerinin besin değerini kaybetmeden, sorumluluğundaki görevlilerle birlikte yemek pişirme kültür ve aktivitesini resim, heykel, müzik, felsefe ve görgü kuralları ile birleştirerek görsel şölen içerisinde sunabilen, eğitimli (şef) yönetici kişidir.
 
Görev ve İşlem Basamakları :
 
Güncel Meslek : EVET
 
 
Türkiye İş Kurumu © 2024